Gå til IntraMedia's danske side Navigate to English version of IntraMedia


Content Management Systemer og typer af CMS

Et effektivt content management system kan forenkle forvaltningen af en hjemmeside. Med et sådant system bliver hele indholdet samlet i en database, således at en person med minimal viden om programmering kan administrere hjemmesiden.

Et godt CMS system kan hjælpe dig med hurtig og nem indholdsopdatering, så man sikrer, at dit indhold er af nyere dato og altid aktuelt. Det gør arbejdesflowet enklere, når du er nødt til at redigere en eksisterende hjemmeside eller tilføje nye sider. Med en stadig større udspredelse af open source og nye software-tjenester, har der også været en stigning i den type CMS systemer der findes, hvilket gør det til en svær proces at vælge system

Der er flere typer af content management systemer til rådighed på markedet, såsom specialfremstillede CMS, open source, software som en service(SAAS). Et skræddersyet CMS er et system der kan laves specifikt til dine specifikationer og krav, men det vil før eller siden kræve en opdatering. Speciallavede CMS systemer kan også være dyre.

Open source CMS er populære, fordi de enten gratis eller har konkurrencedygtige priser og kan ligeledes tilpasses dine behov. Men da der ikke er en sælger eller decideret virksomhed som leverandør, kan teknisk support være et problem. Den eneste support man kan få er enten gennem brugergrupper, eller hvis man køber konsulenttimer.

Software as a service (SaaS) sælger CMS som en service via internettet. Installation er ikke nødvendig, hvorfor omkostninger og vedligeholdelse er lavere og dermed økonomisk overkommeligt for små og mellemstore virksomheder. Men over tid kan leje af et CMS system vise sig at være dyrt samt mindre sikkert.

Et kommercielt CMS kan tilpasses, tutorials er let tilgængelige og der er mindre risiko. Men vil du bliver nødt til at betale en licensafgift for disse ydelser.

IntraMedia - Tlf. 31 75 36 00 - E-mail: