Gå til IntraMedia's danske side Navigate to English version of IntraMedia


CMS system [Content Management System] - hvad er det?

Oftest når der tales om CMS system, så tales der egentlig om et WCMS (Web Content Management System), eller på dansk oversat tilnærmelsesvis "Hjemmeside indholds styrings system". Det er hen over tiden i dog blevet alment brugt blot at kalde det for CMS, selvom denne betegnelse egentlig ikke helt præcis har noget med hjemmesider at gøre, men blot "indholds styring" i det hele taget.

Kort fortalt er det et værktøj som giver dig mulighed for at redigere i din hjemmeside via et online interface i din internet browser (f.eks. internet explorer eller firefox), uden det kræver at du har indstalleret noget på din computer. Intentionen med et CMS system er ligeledes, at det ikke kræver tekniske færdigheder eller forståelse for hjemmesidedesign i det hele taget, at bruge et sådan system.
En af de firmaer der anvender easyWEB CMS er firmaet Gode Toner, som til daglig leverer printerpatroner til billige priser. Via systemet har de oprettet en metode til at finde og søge efter den rigtige blækpatron til den printer som kunden måtte have. En ganske uundværlig funktionalitet for en webshop der sælger blæk og laser.

Uden hjælpen fra et WCMS kræver det oftest at du har kendskab til teknikker som FTP, HTML, CSS, Javascript og lign. Idag er mange systemer så smarte og uundværlige, at selv programmører og designere anvender det til at vedligeholde og videreudvikle deres egen hjemmesider med. Det skyldes at produktiviteten er langt højere når der ikke skal rodes med teknik, koder og manuel opbygning af indhold, links, menuer osv. til hjemmesiden.

Du kan læse yderligere om Content Management System på Wikipedia her
Hvis du er interesseret i at prøve hvordan et CMS fungerer, er du meget velkommen til at ansøge om en gratis cms demo ved at klikke her

IntraMedia - Tlf. 31 75 36 00 - E-mail: